4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Barbecuesalade van zoete aardappel met frisse kwarksaus

Barbecuesalade van zoete aardappel met frisse kwarksaus

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram Melkan magere Franse kwark

dit product is niet beschikbaar

1 blik artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 grote courgette

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in dikke plakken. Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bestrijk de zoete aardappel, paprika en courgette met olijfolie en rooster op het rooster van de hete barbecue om en om bruin en gaar. Laat op een schaal afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Schud de gegrilde groenten in een grote schaal om met de groene kruiden en artisjok. Verdeel over 4 grote borden. Schep een lepel kwarksaus erbij en serveer direct. Lekker met geroosterd pitabrood of platbrood.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté