gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Basilicum-olie

Basilicum-olie

ingrediënten


10 min
100 milliliter milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

blender

staafmixer

schone theedoek

  • 1 Blancheer de basilicum 15 seconden in kokend water. Laat direct afkoelen in ijswater. Giet af en dep droog met keukenpapier.
  • 2 Pureer de basilicum en olijfolie glad in de blender of met een staafmixer. Maal circa 2 minuten op de hoogste stand. Giet de kruidenolie door een kaasdoek of schone theedoek en vervolgens in een brandschone fles. Laat de olie alleen door de doek lekken, duw de kruidenpuree niet aan. Anders wordt de olie troebel. Bewaar enkele dagen in de koelkast.

bereidingstip

Gebruik als garnering in een soep, op bruschetta of druppel rondom een voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté