6 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Basilicumboter met Parmezaanse kaas

Basilicumboter met Parmezaanse kaas

ingrediënten


15 min
6 personen
1 theelepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

8 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Zorg ervoor dat de boter op kamer­ temperatuur is of verwarm deze 10 seconden op 600 Watt in de magne­tron.
  • 2 Snijd de tomaatjes fijn en meng er 1 eetlepel van de tomatenolie door. Meng de boter met de tomaatjes, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Leg de boter afgedekt of verpakt in vershoudfolie in de koelkast.
  • 4 Deze basilicumboter is lekker bij pasta, kip en groenten.

bereidingstip

Vervang de basilicum in dit recept door 2­-3 eetlepels groene pesto.. Voeg 1 eetlepel gehakte kappertjes toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté