4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de bosui en aardappelblokjes 2 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Voeg de basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
  • 4 Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in 4 ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt.
  • 5 Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram