4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Basilicumsorbet met zomerfruit

Basilicumsorbet met zomerfruit

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 friszure appels

dit product is niet beschikbaar

30 gram verse basilicum
150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 hoge glazen

4 coupes

  • 1 Verwarm appelsap en basterdsuiker al roerend tot de suiker is opgelost. Laat deze appelsiroop afkoelen.
  • 2 Leg enkele blaadjes basilicum apart voor garnering. Pureer de appelstukjes met de appelsiroop en de basilicum.
  • 3 Doe dit mengsel in een diepvriesbak en zet het in de diepvries. Laat het minimaal 4 uur bevriezen en schep het mengsel ieder uur even door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.
  • 4 Maak de vruchten schoon. Schep in ieder glas enkele bollen sorbetijs en verdeel de vruchten erover. Garneer met basilicum.

wijnadvies

Het rozerood van het fruit sluit heerlijk aan bij het rozerood van Venetio Raboso rosato frizzante. Feestelijk ook, dat lichte ‘belletje’…


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 1 gram