eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
recepten Basis pannenkoekenbeslag

Basis pannenkoekenbeslag

ingrediënten


10 min
3 eetlepels olie
400 milliliter halfvolle melk
1 ei
1 theelepel bakpoeder
125 gram volkorenmeel
125 gram bloem

  • 1 Meng in een kom de bloem en het volkorenmeel met het bakpoeder en een mespunt zout. Duw er met een houten lepel een kuiltje in.
  • 2 Breek het ei in de maatbeker met melk en klop het mengsel met de vork glad.
  • 3 Schenk het eiermengsel in het kuiltje van het meel. Roer met de houten lepel vanuit het midden het meel door de eiermelk, zodat een glad en klontvrij beslag ontstaat. Roer de olie erbij.
  • 4 Bak van het beslag in een koekenpan met een anti-aanbaklaag 8-10 pannenkoeken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 5 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier