gemiddeld
20 min.
tussendoortje
recepten Basisrecept citroensiroop

Basisrecept citroensiroop

ingrediënten


20 min
800 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

zeef

glazen pot

  • 1 Boen de citroenen schoon met heet water. Wrijf de citroenen droog en rasp de schil eraf. Pers de citroenen uit. Breng 600 ml water met de suiker, het citroensap en citroenrasp aan de kook. Roer goed door en laat de siroop afkoelen. Zeef de siroop.
  • 2 Breng deze nog een keer aan de kook, laat iets afkoelen en schenk in een brandschone fles of pot. Sluit deze af als de siroop voldoende is afgekoeld. De siroop is goed afgesloten enkele weken houdbaar in de koelkast. Gebruik als basis voor ijs of leng aan met (koolzuurhoudend) water.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté