4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
home recepten Basisrecept gnocchi

Basisrecept gnocchi

ingrediënten


50 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Schep de gnocchi erin en breng snel opnieuw aan de kook. Kook ze nog circa 30 seconden.
  • 2 De gnocchi zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Schep ze direct met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken.
  • 3 Leg de gare gnocchi in een schaal en druppel er olijfolie over.
  • 4 Serveer direct met een saus of bijgerecht naar keuze.

bereidingstip

Gebruik geen mixer voor het fijnprakken van de aardappels, dan krijg je nooit de mooie luchtige, droge aardappelpuree die je nodig hebt.. Het aardappeldeeg moet luchtig blijven. Kneed het daarom niet te lang en te stevig.. Zorg dat je saus klaar is voordat je de gnocchi gaat koken. Leg de gare gnocchi in de saus en serveer direct.. Maak de gnocchi in het weekend en vries in porties in. Zo ben je doordeweeks lekker snel klaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 11 gram