4 personen
eenvoudig
50 min.
bijgerecht
recepten Basisrecept jus

Basisrecept jus

ingrediënten


50 min
4 personen
50 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 varkensfiletrollade

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg een scheut water toe en gaar het vlees in circa 45 minuten. Serveer het vlees met de jus uit de pan.

bereidingstip

Een jus maken zonder vlees als basis kan ook. Smelt boter in een pan en voeg wat bloem toe. Roer tot een 'roux' en kook nog even door om de bloem te garen. Voeg dan scheutje voor scheutje groentebouillon toe tot de jus de juiste dikte heeft.. Gebruik bouillon, wijn of bier in plaats van water. Voeg aan de jus een scheutje room of melk toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip