- 1 Meng de boter met de knoflook, kruiden en wat peper. Gebruik deze kruidenboter direct of bewaar verpakt in folie enkele dagen in de koelkast.
bereidingstip
Vul de groene kruiden in dit recept aan met kervel, dragon en/of dille.. Lekker bij vlees, kip, vis, stokbrood, groenten zoals doperwten, sperziebonen, tuinbonen of als klontje boter door een stamppot.. Sinaasappelboter: voeg 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 theelepel sinaasappelrasp toe.. Parmezaanse boter: voeg 1-2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper toe.. Muntboter: voeg 1 eetlepel citroensap en 1-1½ eetlepel gehakte munt toe. . Franse kruidenboter: voeg 1 theelepel gehakte oregano, 1 theelepel gehakte tijm en zwarte peper toe. . Mosterdboter: voeg 1 eetlepel Franse of grove mosterd toe. . Tomatenboter: voeg 2 eetlepels gedroogde tomaten, in stukjes en zwarte peper toe.