gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Basisrecept pannenkoekenbeslag

Basisrecept pannenkoekenbeslag

ingrediënten


45 min
boter

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de bloem met een mespunt zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  • 2 Verhit een klontje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag.
  • 3 Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is.
  • 4 Keer met behulp van een paletmes, een spatel of een pannendeksel om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken.
  • 5 Laat de pannenkoek uit de pan op een platte schaal glijden en bak zo nog 7-9 pannenkoeken op dezelfde manier.
  • 6 Houd de gebakken pannenkoeken warm op een pan met heet water of in een op 100°C voorverwarmde oven. Of warm ze op in de magnetron.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 6 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst