gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Basisrecept pizzadeeg

Basisrecept pizzadeeg

ingrediënten


25 min
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 pizzavormen

vershoudfolie

  • 1 Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  • 2 Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  • 3 Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat of verdeel het over de pizzavormen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC. Beleg de pizzabodem met saus en ingrediënten naar keuze en bak de pizza 15-20 minuten in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté