4 personen
gemiddeld
10 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Basisrecept quiche

Basisrecept quiche

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg, druk aan en snijd overtollig deeg bij de randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 2 Meng voor de vulling de eieren met de room en kaas en breng op smaak met zout en peper. Schenk de vulling op de deegbodem en bak de quiche in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Je kunt het deeg al een dag van tevoren voorbereiden en in folie verpakt bewaren in de koelkast.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 965 kcal
vet 71 gram
verzadigd vet 44 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 20 gram