4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Basisrecept risotto

Basisrecept risotto

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minu­ ten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
  • 2 Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Laat afgedekt 3 minuten staan. Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas en peper. Serveer direct.

bereidingstip

Een andere klassieke risotto is risotto alla Milanese. Gebruik het basisrecept risotto en voeg een aantal saffraandraadjes, geweekt in warm water, toe aan het basisrecept. Dit zorgt voor een mooie goudgele kleur.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 17 gram