- 1 Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minu ten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
- 2 Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is.
- 3 Neem de pan van de warmtebron en voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Laat afgedekt 3 minuten staan. Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas en peper. Serveer direct.
bereidingstip
Een andere klassieke risotto is risotto alla Milanese. Gebruik het basisrecept risotto en voeg een aantal saffraandraadjes, geweekt in warm water, toe aan het basisrecept. Dit zorgt voor een mooie goudgele kleur.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.