4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
home recepten Basisrecept romige risottorijst

Basisrecept romige risottorijst

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

850 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie met 50 gram boter en fruit hierin de ui.
  • 2 Voeg de rijst toe, roer tot alle korrels glanzen en giet de wijn erbij.
  • 3 Voeg daarna de warme bouillon in gedeelten toe terwijl de rijst zachtjes circa 20 minuten kookt. Voeg steeds als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toe en blijf goed roeren.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron en roer de resterende boter door de rijst.
  • 5 Schep de helft van de kaas door de risotto.
  • 6 Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas, peterselie en versgemalen peper.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté