fijne rasp
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
fijne rasp
bereiden
bereidingstip
• Wil je je stoofperen perfect klaarmaken? Verwarm de peren dan samen met het kookvocht voor 10-15 min. in een pannetje op een lage stand. <br> • Kun je stoofperen invriezen? Invriezen is zeker mogelijk. Laat de stoofperen (maximaal) twee uur afkoelen in het kookvocht. Bewaar ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken en bedek ze met het kookvocht. Sluit de bakjes of zakken met zo min mogelijk lucht erbij en bewaar in de vriezer. <br> Haal de peertjes 24 uur voor het diner uit de vriezer en laat deze ontdooien in de koelkast. Vervolgens kun je de peren in 10-15 minuten opwarmen in een pannetje op laag vuur. <br> • De saus voor de stoofperen kan je verder laten indikken door de peertjes eruit te halen en de saus op laag vuur verder in te koken. <br> • Liever geen alcohol? Vervang de wijn door rode druivensap (het populairst), bessensap, appelsap of granaatappelsap.. <h4>Variatietips</h4> • Breng stoofperen op smaak met kaneelstokjes en kruidnagels. <br> • Je kunt ook vanillestokjes gebruiken, of steranijs. <br> • Citroen- of sinaasappelschil zorgt voor een frisse smaak. . <h4>Stoofpeertjes serveren</h4> • Serveer je stoofperen als toetje: met vanille-ijs (en slagroom!), of witte-chocolademousse. <br> • Je kunt stoofperen ook als bijgerecht serveren bij een hartig gerecht. Wat goed bij de stoofpeertjes past, zijn stoofvlees, rollade of varkenshaas. <br> • Leg jij weleens stoofperen op de borrelplank? Ook daar komen ze goed tot hun recht: in partjes, met blauwe kaas of brie. Of met noten en gedroogd fruit erbij.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 325 kcal |
| vet | 0 gram |
| verzadigd vet | 0 gram |
| koolhydraten | 69 gram |
| eiwit | 1 gram |
WEB01-SPAR-PU