fijne rasp
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
fijne rasp
bereiden
bereidingstip
• Wil je je stoofperen perfect klaarmaken? Verwarm dan de peren samen met het kookvocht 10-15 min. in een pannetje op een lage stand. <br> • Liever geen alcohol? Vervang de wijn door rode druivensap (het populairst), bessensap, appelsap of granaatappelsap. <br> • Wil je mooi rode stoofpeertjes? Kies dan voor Gieser Wildeman-peren en laat ze lang stoven. Minstens 1,5-2. Hoe langer, hoe roder. Je kunt ook kleurversterkers toevoegen, zoals rode-druivensap of een beetje citroensap. <br> • Wil je de saus voor je stoofperen laten indikken? Laat dan de saus op laag vuur verder sudderen, tot hij dikker wordt.. <h4>Variatietips</h4> • Breng stoofperen op smaak met kaneelstokjes en kruidnagels. <br> • Je kunt ook vanillestokjes gebruiken, of steranijs. <br> • Citroen- of sinaasappelschil zorgt voor een frisse smaak. . <h4>Kun je stoofperen invriezen?</h4> • Invriezen is zeker mogelijk. Laat de stoofperen in maximaal twee uur afkoelen in het kookvocht. Bewaar ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken en bedek ze met het kookvocht. Sluit de bakjes of zakken met zo min mogelijk lucht erbij en bewaar in de vriezer. <br> • Haal de peertjes de avond of 24 uur voor het kerstdiner uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast. <br> • Vervolgens kun je de peren weer in 10-15 min. opwarmen in een pannetje, op laag vuur.. <h4>Serveertips</h4> • Serveer je stoofperen als toetje: met vanille-ijs (en slagroom!), of witte-chocolademousse. <br> • Je kunt stoofperen ook als bijgerecht serveren bij een hartig gerecht. Wat goed bij de stoofpeertjes past, zijn <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/grootmoeders-stoofvlees/">stoofvlees</a>, rollade of varkenshaas. <br> • Leg jij weleens stoofperen op de borrelplank? Ook daar komen ze goed tot hun recht: in partjes, met blauwe kaas of brie. Of met noten en gedroogd fruit erbij.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 325 kcal |
| vet | 0 gram |
| verzadigd vet | 0 gram |
| koolhydraten | 69 gram |
| eiwit | 1 gram |
WEB01-SPAR-PU