4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Basisrecept stoofperen

Basisrecept stoofperen

ingrediënten


15 min
4 personen
200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

5 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

180 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

750 gram stoofperen

  • 1 Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
  • 3 Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
  • 4 Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté