4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Basisrecept verse eierpasta

Basisrecept verse eierpasta

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Zeef de bloem met een snuf zout op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Klop de eieren los met de olie en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng de bloem met de vingers van buiten naar binnen door het eimengsel tot alles vermengd is en kneed dan verder tot een glad en soepel deeg. Bestrijk met wat olie, dek af met vershoudfolie en laat een half uur rusten.
  • 3 Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.
  • 4 Vouw deze lap in drieën en rol nogmaals uit tot een lap van circa 1-2 mm dik.
  • 5 Snijd in pastavellen voor lasagne of gevulde pasta’s als ravioli of cannelloni.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 15 gram