4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Basisrecept voor brigadeiros (zachte chocoladetruffels)

Basisrecept voor brigadeiros (zachte chocoladetruffels)

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram chocoladehagelslag

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de gecondenseerde melk erdoor en breng aan de kook.
  • 2 Roer de cacaopoeder met een paar eetlepels water tot een dik papje en voeg dit toe aan de melk. Blijf roeren met een houten lepel, terwijl het mengsel op een lage stand zachtjes inkookt, tot het zo dik is dat je er een streep door kunt trekken die niet meer doorloopt.
  • 3 Giet over in een (ingevette) platte schaal en laat afkoelen. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Snijd het mengsel in gelijke vierkantjes en rol deze met een koele hand tot mooie, ronde balletjes. Rol direct door de topping.
  • 5 Leg de brigadeiros op een schaal en laat ze verder opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 10 gram