4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Basisrecept voor soffritto

Basisrecept voor soffritto

ingrediënten


25 min
4 personen
400 milliliter tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder de eventuele draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, de wortel en de bleekselderij 15-20 minuten op een lage stand tot de groenten glazig zijn, maar niet gekleurd.
  • 3 Gebruik de soffritto als basis voor een Italiaans gerecht.

bereidingstip

Snijd de groenten voor soffritto in hele kleine blokjes. Deze snijtechniek heet brunoise. Snipper een ui heel fijn. Snijdbleekselderijstengels in boogjes en vervolgens in blokjes. En snijd een wortel eerst in repen en snijd er daarna kleine blokjes van. Geen zin of tijd voor zoveel snijwerk? Je kunt de groenten natuurlijk ook fijnhakken in een keukenmachine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 3 gram