4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bastilla met garnalen en harissa

Bastilla met garnalen en harissa

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 snufje paprikapoeder
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

600 grote diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg steeds 1 vel filodeeg in de bakvormpjes, duw het deeg voorzichtig in de vorm en laat de rest van het deegvel overhangen. Bestrijk met boter en leg er kruislings een volgend deegvel op. Bestrijk deze ook met boter en vervolg met een half deegvel om de bodem te verstevigen.
  • 3 Verdeel de gemarineerde garnalen met harissa over de vormpjes. Bestrijk het overhangende deeg met boter en vouw over de garnalen heen. Bestrijk het deeg aan de bovenkant ook met boter en bak de bastilla’s in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Bestrooi de bastilla’s licht met poedersuiker en paprikapoeder. Lekker met een salade van geschaafde courgettelinten en citroen.

wijnadvies

Bij de garnalen past een witte wijn als Espadaña Verdejo, een Spaanse dorstlesser uit Rueda.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels