4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten BBQ-pizza met worstvlees, venkel en rode ui

BBQ-pizza met worstvlees, venkel en rode ui

ingrediënten


30 min
4 personen
2 theelepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 varkensbraadworsten
3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

4 pizzabodems

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

  • 1 Steek de barbecue aan. Afhankelijk van de ruimte op het rooster van de barbecue bereid je 1 tot 2 pizza’s per keer. Besmeer de pizzabodems met de roomkaas en bestrooi met peper. Beleg met de venkel en 2 van de rode uien.
  • 2 Verwijder het velletje van de worsten en verdeel de worst in stukjes over de pizza’s. Beleg met mozzarella en bak ca. 10 min. op het rooster van de dichte barbecue. Bestrooi met basilicumblaadjes.
  • 3 Maak intussen de salade. Verdeel de rucola, tomaten en de rest van de ui over een platte schaal. Besprenkel met de azijn en olie. Bestrooi met de tijm, zout en peper.
  • 4 Snijd de pizza’s in stukken en serveer met de salade. Bak intussen de rest van de pizza’s.

bereidingstip

In plaats van pizzabodems kun je ook wraps gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat deze een kortere bereidingstijd hebben, omdat ze veel dunner zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1091 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 44 gram