4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten BBQ-pizza’s

BBQ-pizza’s

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels groene olijven zonder pit
2 eetlepels G’woon groene pesto
1 doosje steenovenpizza margherita
2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

150 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Halveer de tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukjes of snijd in plakjes.
  • 2 Beleg de pizza’s met de ui, paprika, tomaatjes, pesto, olijven en oregano. Verdeel de mozzarella erover.
  • 3 Bak de pizza op de hete barbecue in 8 min. goudgeel en knapperig. Leg de deksel op de barbecue of dek de pizza’s af met aluminiumfolie, zodat de kaas goed smelt.
  • 4 Snijd de pizza’s in punten en leg op een schaal.

bereidingstip

Wil je nog meer smaakmakers voor je pizzabar? Voeg (vega) shoarma, kappertjes en zongedroogde tomaten toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 816 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 36 gram