4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Beef Wellington

Beef Wellington

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper.
  • 2 Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.
  • 3 Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat goed afkoelen.
  • 4 Verpak het vlees, met de ham en het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg.
  • 5 Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg ze op het deeg. Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.
  • 6 Bak de beef Wellington in de oven in 20 min. goudgeel. Laat de Wellington 10 min. rusten en snijd dan in mooie plakken.

bereidingstip

• Een veelgemaakte fout: te vochtige vulling. Met name champignons kunnen te vochtig zijn. Zorg ervoor dat je de champignons goed aanbakt. Dat duurt wel even: zo’n 20 minuten.<br/> • Ook het vlees kan te vochtig zijn. Zorg voor een laagje paneermeel tussen het vlees en het bladerdeeg. Dat neemt het vocht op.<br/> • Bak het vlees niet te lang en niet te kort. Houd 40 minuten aan bij 180°C. Een vleesthermometer is echt een goede investering voor Beef Wellington. <br/> • Zorg voor een ossenhaas die overal even dik is. Dan gaart het vlees gelijkmatig.. <h4>Variatietips</h4> • Ossenhaas wordt meestal gezien als het lekkerste vlees voor Beef Wellington. Maar het is ook duur. Kies anders voor biefstuk, rosbief of diamanthaas.<br/> • In plaats van champignons kun je ook zongedroogde tomaten gebruiken, aubergine, of linzen. . <h4>Serveertips</h4> • Wortels smaken goed met het hartige vlees.<br/> • Asperges als bijgerecht maken de Beef Wellington extra chique.<br/> • Aardappelpuree past goed bij de smaak van dit gerecht. <br/> • Of serveer de Beef Wellington met een eenvoudige groene salade. . <h4>Wat is Beef Wellington en waar bestaat het uit?</h4> Beef Wellington is een Brits gerecht voor vlees met bladerdeeg. Meestal is dat ossenhaas. De vulling bestaat uit fijngehakte paddenstoelen waar verschillende kruiden aan toegevoegd zijn. Het bladerdeeg hoeft niet per se opgegeten te worden, maar volgens liefhebbers is dat juist het lekkerste deel van het gerecht. . <h4>Kun je Beef Wellington van tevoren maken?</h4> Ja, dat is zeker mogelijk. Scheelt veel stress met Kerst. Het handigst is om het gerecht een dag van tevoren zoveel mogelijk klaar te maken. Zet het vervolgens in de koelkast, met folie eroverheen. Afbakken doe je op de dag dat je het wil eten. Haal je Beef Wellington wel op tijd uit de koelkast: 1 uur voordat hij de oven in gaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 609 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 40 gram