8 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Beenham in bladerdeeg met sjalot-rodewijnsaus

Beenham in bladerdeeg met sjalot-rodewijnsaus

ingrediënten


30 min
8 personen
100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 zakje sjalot
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

2 rollen bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 beenhammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak en bestrooi met een deel van de tijm.
  • 2 Leg de hammen erop en bestrooi met nog wat tijm. Vouw het deeg om de ham heen en druk de naden goed op elkaar.
  • 3 Knip overtollig deeg weg en rol dit samen met andere restjes deeg uit. Snijd er figuren uit waarmee je de pakketjes kunt versieren.
  • 4 Leg de hampakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk ze met het ei. Versier ze naar wens met deegfiguren en bestrijk deze ook met ei.
  • 5 Bak de pakketjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Verwarm intussen de saus.
  • 6 Laat de hampakketjes 5 minuten buiten de oven rusten en serveer op een mooie schaal met de saus.

bereidingstip

Laat het vlees goed uitlekken op keukenpapier zodat het deeg tijdens het bakken niet te nat wordt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 28 gram