4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Beenham met doperwten en ricotta

Beenham met doperwten en ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram ricotta
8 plakken beenhammen

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes licht.
  • 2 Voeg de doperwten toe (houd 1 eetlepel doperwten apart voor garnering), smoor even, giet de bouillon erbij en stoof zonder deksel 5 minuten.
  • 3 Pureer tot een crème, schep de munt en zout en peper erdoor.
  • 4 Verdeel de veldsla over de borden. Leg de hamplakken naast elkaar. Verdeel over het begin van de hamplakken wat doperwtencrème, sla de hamplak terug en verdeel over de teruggeslagen ham weer een streep crème. Herhaal dit tot de gevouwen hamplak een stapeltje is, gevuld met de crème. Zet ze op de veldsla.
  • 5 Overgiet de ovengebleven doperwtjes met heet water. Garneer de hamplakken met een beetje ricotta en hele doperwtjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté