4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Beenham met paksoi en peterseliesaus

Beenham met paksoi en peterseliesaus

ingrediënten


bestellen
15 min
4 personen
1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

500 gram beenhammen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

50 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

600 milliliter melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 eetlepel mosterd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 scheutje kookroom

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 scheutje koffiemelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ham rondom lichtbruin. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 35-40 minuten in de oven.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin de ui.
  • 4 Roer de bloem erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  • 5 Giet de melk al roerend in gedeelten erbij tot de saus bindt. Roer de peterselie, het citroensap, de mosterd en kookroom erdoor. Houd de saus warm.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Snijd de beenham in dikke plakken. Serveer de ham met de peterseliesaus en paksoi.
  • 8 Lekker met gekookte krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram