4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Beenham met paksoi en peterseliesaus

Beenham met paksoi en peterseliesaus

ingrediënten


15 min
4 personen
1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje koffiemelk

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ham rondom lichtbruin. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 35-40 minuten in de oven.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin de ui.
  • 4 Roer de bloem erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  • 5 Giet de melk al roerend in gedeelten erbij tot de saus bindt. Roer de peterselie, het citroensap, de mosterd en kookroom erdoor. Houd de saus warm.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Snijd de beenham in dikke plakken. Serveer de ham met de peterseliesaus en paksoi.
  • 8 Lekker met gekookte krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram