4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter eco balance chardonnay
75 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 beenham

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Verwijder de verpakking van het vlees. Verhit de boter en bak hierin de beenham rondom lichtbruin.
  • 2 Leg het vlees in de braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet het 30 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Roer de wijn, rozemarijn en kookroom door het bakvet en laat inkoken tot sausdikte. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 4 Snijd de beenham in plakken. Roer de helft van de blauwe bessen door de saus. Serveer deze bij de ham en garneer met de rest van de bessen.

wijnadvies

Kan met zowel wit als rood. Drink de biologische Eco Balance Chardonnay die je voor het recept gebruikt dus rustig door. En wie liever rood heeft, neemt de Merlot van hetzelfde huis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 28 gram