4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Beenham met sinaasappel-kaneelsaus

Beenham met sinaasappel-kaneelsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels marmelade

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 beenham

dit product is niet beschikbaar

5 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de overige sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 2 Leg de beenham in een braadslede. Meng sinaasappelrasp met de amandelen, marmelade, rozemarijn, kaneel, boter, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de ham.
  • 3 Schenk de bouillon en sinaasappelsap erbij en braad de ham in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Laat het vlees op een plank circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Schenk het braadvocht met de room in een pannetje en kook iets in. Schep de sinaasappelpartjes erdoor.
  • 6 Snijd de ham in plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree en spruitjes, doperwten of sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté