4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Beenhamsalade met warme appel en currydressing

Beenhamsalade met warme appel en currydressing

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels currysaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels curryketchup

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 afbakstokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

3 zure appels

dit product is niet beschikbaar

1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 krop botersla

dit product is niet beschikbaar

1 beenham

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de beenham in de vacuümverpakking in ruim water tegen de kook aan.
  • 2 Scheur de bladeren van de kropsla iets kleiner of snijd de ijsbergsla in repen. Bestrooi de appelringen met kerriepoeder.
  • 3 Verhit de olie in een pan en bak hierin de appelringen in 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Houd ze even warm in de oven en bak tegelijkertijd het stokbrood af.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de currydressing. Snijd de warme ham in dunne plakken en snijd deze eventueel in brede repen.
  • 5 Leg de ham met de appel- en paprikaringen op de salade. Besprenkel met de currydressing en serveer met warm stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté