4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Beierse kaasspread (obazda)

Beierse kaasspread (obazda)

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels paprikapoeder
1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

200 gram Limburgse kaas
1 camembert

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de kazen met de roomboter in een kom en prak fijn tot ze goed vermengd zijn. Het is niet erg als er nog kleine stukjes kaas zichtbaar zijn. Meng de gesnipperde ui, het paprikapoeder en karwijzaad erdoor. Roer het bier erdoor en breng op smaak met peper.
  • 2 Garneer de kaasspread met de ringen rode ui en bieslook.

bereidingstip

Lekker met bijvoorbeeld cocktailworstjes, pretzels, schwarzbrotroggebrood, ham, radijs, augurk, (berg) kaas, emmentaler en zilveruitjes als onderdeel van een ‘Jause platte’.. In plaats van bier kun je ook wat water toevoegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 528 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels