4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
recepten Beignet van gevulde champignons

Beignet van gevulde champignons

ingrediënten


30 min
4 personen
500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter pils

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels roomkaas

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

12 grote kastanjechampignons

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop met een garde de bloem, het bier en de ketjap door elkaar. Klop het ei erdoor en voeg een snuf peper toe. Laat dit beslag een paar minuten staan.
  • 2 Verhit intussen de olie in een hapjespan tot 180ºC. Klop het beslag nog een keer goed door.
  • 3 Schep de gevulde champignons met een lepel door het beslag tot ze helemaal bedekt zijn. Laat uitdruipen en laat de champignons met behulp van een andere lepel in de hete olie glijden.
  • 4 Frituur in porties egaal lichtbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de beignets warm.

bereidingstip

Dip deze beignets in de (chili)mayonaise. . Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner zorgt bij dit recept voor een beetje verfrissing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté