gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bessen-kwarkcake

Bessen-kwarkcake

ingrediënten


15 min
250 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

250 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

125 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram volle kwark

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante taartvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop de kwark los met de suiker. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven en spatel luchtig erdoor.
  • 2 Schep de arachideolie en 50 gram kokos erdoor. Giet het beslag in het met bakpapier beklede bakblik en verdeel de bessen erover. Druk niet aan. Bak de cake in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar.
  • 3 Laat de cake in de vorm afkoelen. Bestrooi met de rest van de kokos en snijd het gebak in vierkante stukken.

bereidingstip

Vervang de bessen in dit recept ook eens door gemengde bosvruchten of diepvriesframbozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté