4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Bessen-schuimdessert

Bessen-schuimdessert

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetbare viooltjes
200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

90 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

4 glazen

  • 1 Pureer de helft van de bessen met de vanillesuiker en overige poedersuiker. Klop dit met een garde door de mascarpone tot een egale room.
  • 2 Verkruimel 1 meringue op de bodem van elk glaasje. Verdeel de helft van de mascarpone erover. Verdeel de rest van de bessen erover en vervolg met de rest van de mascarpone.
  • 3 Eindig met grof verkruimelde meringue en de rest van de bessen. Garneer eventueel met een bloemetje.

bereidingstip

Minder tijd? Vervang de meringues door kant-en-klare (paas)schuimkransjes.

wijnadvies

Ga bij dit nagerecht voor een glas bubbels, bijvoorbeeld de Tiresia Prosecco Frizzante. Eventueel met een scheutje crème de cassis erin voor de kleur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 5 gram