4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bessendessert met knoedels

Bessendessert met knoedels

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

50 gram ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

300 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Breng de bessen met 50 ml water, de ahornsiroop en het kaneelstokje aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 2 Maak intussen in de keukenmachine of met de hand een kruimeldeeg van de bloem, bakpoeder, 1 theelepel suiker, de boter en een snuf zout. Kneed een deel van de karnemelk erdoor en voeg eventueel wat meer melk toe tot een soepel deeg ontstaat.
  • 3 Rol met een koele hand kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bessen. Stoof de deegballetjes afgedekt in circa 10 minuten gaar. Klop de slagroom lobbig met de rest van de suiker en serveer bij de warme bessen en knoedels.

bereidingstip

Bestrooi dit gerecht met geroosterd amandelschaafsel.. Vervang de ahornsiroop in dit recept door keukenstroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 5 gram