4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bessengratin met citroenmeringue

Bessengratin met citroenmeringue

ingrediënten


15 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels amandellikeur
5 eetlepels rum
2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

250 gram aalbessen

dit product is niet beschikbaar

250 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Meng de vruchten met basilicum en sprenkel er de rum of likeur over.
  • 2 Verdeel het fruit over de schaaltjes.
  • 3 Sla de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom. Voeg de suiker beetje bij beetje toe en schep de citroenrasp erdoor. Mix nog even tot de massa glanst.
  • 4 Schep een laagje eiwitschuim op de vruchten. Schuif de bessen niet te dicht onder een hete ovengrill en laat de merengue licht kleuren. Blijf erbij want het gaat erg snel.

wijnadvies

Doe voor een feestelijke drank 2 eetlepels crème de cassis in hoge glazen. Vul de glazen verder met witte wijn en serveer direct met een mooi roerstaafje. Kies een mousserende wijn, zoals een cava of prosecco, voor een nog feestelijker accent.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 3 gram