4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Betoverde kipquiche

Betoverde kipquiche

ingrediënten


20 min
4 personen
olie

dit product is niet beschikbaar

mihoen
100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

5 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

kipkruiden

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

keukenpapier

  • 1 Bak de kipfiletblokjes in de boter om en om bruin. Breng op smaak met wat kipkruiden of zout en peper. Schep er de Provençaalse kruiden en halve cherry-/kerstomaatjes doorheen.
  • 2 Bekleed de 4 ovenschaaltjes met een plakje bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het kipmengsel over het deeg in de vormpjes.
  • 3 Klop de eieren met de room, zout en peper los en giet dit mengsel over de kipvulling.
  • 4 Bak de taartjes in de oven in 25 minuten gaar en bruin.
  • 5 Frituur een paar kleine plukjes mihoen enkele seconden in een klein laagje olie zodat ze rijzen, maar niet verkleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Zet de warme taartjes op bordjes en leg op elke taartje een hoopje mihoen.
  • 7 Serveer er rauwkost bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté