4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten ‘Bevroren’ aalbessen met vanilleroom en amandelbiscotti

‘Bevroren’ aalbessen met vanilleroom en amandelbiscotti

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram aalbessen

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Begin met de amandelbiscotti. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Klop het eiwit met het andere ei los.
  • 3 Zeef 200 gram bloem erboven en voeg een snuf zout, de suiker, bakpoeder, citroenrasp en amandelen toe. Kneed tot een soepel deeg.
  • 4 Bestuif het werkvlak met bloem en vorm van het deeg 2 staven van 4 cm breed. Leg deze met tussenruimte op de bakplaat.
  • 5 Klop de eidooier los met de melk en bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel.
  • 6 Neem uit de oven en snijd de staven in schuine plakken van 2 cm dik. Leg de biscotti op de snijkant en bak nog 7-8 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • 7 Klop de eiwitten licht op. Verdeel de aalbessen in trosjes.
  • 8 Bestrijk de trosjes met het geklopte eiwit ermee en wentel de bessentakjes door de fijne suiker. Laat drogen.
  • 9 Klop de slagroom met de vanillesuiker, vanille-aroma en de rest van de suiker stijf. Klop het overgebleven eiwit in een vetvrije kom bijna stijf en spatel door de slagroom.
  • 10 Serveer de gesuikerde aalbessen met de vanilleroom en amandelbiscotti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 104 gram
eiwit 20 gram