4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bibimbap beef bowl

Bibimbap beef bowl

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit intussen 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten.
  • 2 Voeg het gehakt, de gember, sojasaus en chilisaus toe en bak het gehakt rul en goudbruin. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Verhit de sesamolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Schep wat rijst in het midden van 4 kommen.
  • 4 Leg vervolgens de spinazie, wortel, radijsjes en het gehakt naast elkaar erbij. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin 4 spiegeleieren.
  • 5 Leg de eieren op de rijst en bestrooi met sesamzaad. Serveer met extra chilisaus.

bereidingstip

<h4>Welk rundvlees gebruik je voor een bibimbap beef bowl?</h4>Gebruik mals rundvlees zoals biefstuk, entrecote of ossenhaas. Snijd het vlees in dunne reepjes zodat het snel bakt en zacht blijft. Zo neemt het ook goed de marinade op.<br><br><h4>Welke groenten horen in een bibimbap bowl?</h4>Typische groenten zijn wortel, spinazie, taugé, courgette en paddenstoelen. Vaak worden ze kort gebakken of geblancheerd en apart geserveerd. Zo blijft elke groente zijn eigen smaak en bite houden.<br><br><h4>Kan ik dit gerecht pittiger of milder maken?</h4>Ja, dat kan heel makkelijk. Maak het pittiger door extra gochujang of chilipasta toe te voegen. Voor een mildere variant gebruik je minder saus of meng je die met wat extra sesamolie of honing.<br><br><h4>Kan ik bibimbap ook vegetarisch maken?</h4>Ja, bibimbap is heel geschikt om vegetarisch te maken. Vervang het rundvlees door tofu, tempeh of extra paddenstoelen. Met een spiegelei of plantaardig alternatief blijft het gerecht mooi vullend.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 39 gram