- 1 Kook de rijst. Verhit intussen 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten.
- 2 Voeg het gehakt, de gember, sojasaus en chilisaus toe en bak het gehakt rul en goudbruin. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- 3 Verhit de sesamolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Schep wat rijst in het midden van 4 kommen.
- 4 Leg vervolgens de spinazie, wortel, radijsjes en het gehakt naast elkaar erbij. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin 4 spiegeleieren.
- 5 Leg de eieren op de rijst en bestrooi met sesamzaad. Serveer met extra chilisaus.
bereidingstip
<h4>Welk rundvlees gebruik je voor een bibimbap beef bowl?</h4>Gebruik mals rundvlees zoals biefstuk, entrecote of ossenhaas. Snijd het vlees in dunne reepjes zodat het snel bakt en zacht blijft. Zo neemt het ook goed de marinade op.<br><br><h4>Welke groenten horen in een bibimbap bowl?</h4>Typische groenten zijn wortel, spinazie, taugé, courgette en paddenstoelen. Vaak worden ze kort gebakken of geblancheerd en apart geserveerd. Zo blijft elke groente zijn eigen smaak en bite houden.<br><br><h4>Kan ik dit gerecht pittiger of milder maken?</h4>Ja, dat kan heel makkelijk. Maak het pittiger door extra gochujang of chilipasta toe te voegen. Voor een mildere variant gebruik je minder saus of meng je die met wat extra sesamolie of honing.<br><br><h4>Kan ik bibimbap ook vegetarisch maken?</h4>Ja, bibimbap is heel geschikt om vegetarisch te maken. Vervang het rundvlees door tofu, tempeh of extra paddenstoelen. Met een spiegelei of plantaardig alternatief blijft het gerecht mooi vullend.