4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefreepjes met cashewnoten, basilicum en kokosrijst

Biefreepjes met cashewnoten, basilicum en kokosrijst

ingrediënten


30 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

100 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

275 gram biefreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gember

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

170 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

170 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kommetje

  • 1 Kook de rijst afgedekt circa 10 minuten in de kokosmelk, kippenbouillon en kurkuma op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron en laat circa 10 minuten staan, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.
  • 2 Hak de helft van de rode peper fijn en snijd de andere helft in ringetjes. Verhit intussen de olie en bak hierin de fijngehakte rode peper en de gember circa 2 minuten.
  • 3 Voeg de sjalot toe en bak lichtbruin. Voeg de knoflook, basterdsuiker en biefreepjes toe en roerbak circa 4 minuten.
  • 4 Voeg de soja- en vissaus toe en roer goed door. Houd 3 eetlepels basilicum apart voor de garnering. Voeg de rest van de basilicum en cashewnoten toe en bak 1 minuut mee.
  • 5 Vul het kommetje tot de rand met de rijst. Druk iets aan en keer vervolgens om op een bord, zodat de rijst als een bolletje op het bord ligt.
  • 6 Verwijder het kommetje en herhaal met de rest van de porties. Lepel de biefreepjes en cashewnoten om de rijst heen en garneer met de rest van de basilicum, rode peper en limoen.

wijnadvies

Dit gerecht vraagt om een rode wijn met pit, zoals de Australische Sunny Mountain Shiraz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 31 gram