4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefsaté met honing-ketjapsaus

Biefsaté met honing-ketjapsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

100 gram gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel allesbinder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Meng honing met citroensap, peper en ketjap. Schep het vlees erdoor en laat 10 minuten intrekken.
  • 2 Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan of barbecue. Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Rijg het vlees afgewisseld met stukjes paprika aan de spiesen. (leg houten spiesen even in water om verbranden te voorkomen).
  • 3 Rooster het vlees onder de ovengrill, in de grillpan of op de barbecue in circa 7 minuten rondom bruin. Keer regelmatig.
  • 4 Meng de marinade met de bouillon en verhit dit goed. Bind het met aangelengd aardappelmeel of allesbinder.
  • 5 Serveer de saus over de spiesen en strooi de uitjes of pinda’s erover.

wijnadvies

Een aanrader met een rosé waar ook een ‘zoetje’ in zit. De Landenwijn uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Ook Schoondal en Yellow Tail zullen prima


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté