2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk in honingmarinade met kruidenrösti

Biefstuk in honingmarinade met kruidenrösti

ingrediënten


30 min
2 personen
1 eetlepel groene kruiden
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 druppels tabasco
1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de marinade met 2 eetlepels olie en bestrijk het vlees ermee.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de rösti met peper en zout en vorm er 4 platte koeken van.
  • 4 Verhit de rest van de olie voor de rösti en bak de röstikoeken goudbruin en gaar in 5-6 minuten per kant. Houd ze warm in de oven.
  • 5 Verhit een koekenpan met een anti-aanbaklaag of een grillpan en bak de biefstukjes maximaal 1 minuut per kant.
  • 6 Leg de rösti op 2 warme borden. Leg het vlees erop of ernaast.

bereidingstip

Vervang tabasco in de marinade dooreen mespuntje cayennepeper of sambaloelek.. Bij niet kruimige maar vastkokende aardappels is het aan te raden 1 theelepel maïzena aan het röstimengsel toe te voegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 47 gram