4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met balsamicojus, gegrilde nectarine en geitenkaas

Biefstuk met balsamicojus, gegrilde nectarine en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 nectarines

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

aluminiumfolie

  • 1 Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd de nectarines doormidden tot op de pit. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pitten. Schil ze en snijd het vruchtvlees in partjes.
  • 2 Verhit voor de jus 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 2­-3 minuten. Voeg de balsamico en bouillon toe en breng aan de kook.
  • 3 Verhit een grillpan en rooster hierin de nectarine tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer af en toe om.
  • 4 Verhit de overige olijfolie met de boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak in circa 2 minuten per kant bruin en rosé. Laat het vlees onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • 5 Giet de balsamico­ sjalottensaus bij het bakvet en roer de honing erdoor. Breng tegen de kook aan. Breng de saus op smaak met peper. Serveer de biefstukken met de balsamicojus. Leg de nectarines op het vlees. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met basilicum. Lekker met krieltjes, peultjes en broccoli.

bereidingstip

Vervang nectarines in dit recept door perzik of mango.

wijnadvies

Schenk bij deze smaakvolle biefstuk krachtig Australisch rood, gemaakt van drie verschillende druiven: Stoney Creek Shiraz-Grenache-Petit Verdot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 35 gram