4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Biefstuk met balsamicojus, peren-abrikozenchutney en geroosterde bloemkool

Biefstuk met balsamicojus, peren-abrikozenchutney en geroosterde bloemkool

ingrediënten


30 min
4 personen
2 steranijs

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

4 peren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken. Meng de bloemkool met de ui, tijm, walnoten, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en rooster circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Verwarm alle ingrediënten voor de chutney. Voeg een scheutje water toe en laat al roerend circa 15 minuten zachtjes koken. Verwijder daarna de kruidnagels en steranijs.
  • 3 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter en de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees 2 minuten per kant. Schep uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 4 Bak de sjalot 2-3 minuten in het bakvet. Blus af met de balsamicoazijn en laat iets verdampen. Serveer de biefstukken met de balsamicojus met sjalotjes. Geef de geroosterde bloemkool en chutney erbij.

wijnadvies

Bij dit recept komt een Spaanse Finca Labarca Rioja Tinto met zijn stevige en stoere tannines goed tot zijn recht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 37 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst