4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met bonensalade en gorgonzola

Biefstuk met bonensalade en gorgonzola

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 kropje radicchio
150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

500 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de olijfolie met de tijm. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en wrijf het vlees in met de tijmolie.
  • 2 Kook de haricots verts in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Rooster de biefstuk circa 2 minuten per kant op de barbecue. Zet de gorgonzola in een ovenvast schaaltje aan de zijkant erbij tot de kaas licht smelt.
  • 4 Meng de rucola met de radicchio en verdeel de haricots verts met de tomaatjes en rode ui erover. Meng de knoflook met de olijfolie extra vergine, balsamicoazijn, zout en peper.
  • 5 Snijd de biefstuk in plakken en leg het vlees op de salade. Besprenkel met de balsamicodressing en verdeel de gorgonzola over de salade.

bereidingstip

Neem in dit recept in plaats van biefstuk ribeye of entrecote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté