4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met champignon-pepersaus

Biefstuk met champignon-pepersaus

ingrediënten


25 min
4 personen
250 crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene peperkorrels
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 (kogel)biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan. Bak de biefstukjes snel aan beide kanten aan. Temper de hittebron en bak ze nog eens enkele minuten. De baktijd hangt af van de gewenste gaarheid. Schep de biefstukjes uit de pan en bestrooi ze met zout. Dek ze toe met aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • 3 Voeg de peperkorrels en champignonplakjes toe aan het bakvet en bak alles enkele minuten op een middelhoge hittebron.
  • 4 Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus, zonder te koken, goed door.
  • 5 Verdeel de biefstukjes over de verwarmde borden en verdeel de champignons, pepertjes en saus over het vlees.

bereidingstip

Eet bij dit gerecht sperziebonen en aardappelpuree.. Voeg aan de saus eens 2 eetlepels cognac toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 37 gram