4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's

Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's

ingrediënten


20 min
4 personen
1 scheutje rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje rode wijn
100 gram verse cranberry's
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

250 gram sjalotjes
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp van de helft van de sinaasappel 1 theelepel van de schil. Snijd de andere helft in plakken. Bestrooi de biefstukken met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de helft van de olie met de helft van de boter. Bak hierin de biefstukken, afhankelijk van de dikte, 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie in de oven.
  • 3 Voeg de rest van de olie en boter toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotjes op een hoge stand.
  • 4 Schep de honing, tijm, cranberry's en wijn erdoor en stoof circa 8 minuten.
  • 5 Serveer de biefstuk met de sjalotjes en cranberry's en garneer met plakken sinaasappel. Lekker met venkel of rodekool en aardappelpoffers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate