4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met gember-sesamjus

Biefstuk met gember-sesamjus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaadjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de sesamzaadjes heel kort in een droge, hete koekenpan en zet ze apart.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de biefstukken rondom bruin en gaar ze 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.
  • 3 Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten.
  • 4 Fruit de knoflook in het bakvet. Voeg citroensap, gembersnippers, 2 eetlepels van de gembersiroop en de sojasaus toe. Schep de sesamzaadjes erdoor.
  • 5 Serveer de gembersesamjus bij de biefstuk.
  • 6 Lekker met (wilde) rijst en peultjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté