2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met mosterd en kruiden

Biefstuk met mosterd en kruiden

ingrediënten


30 min
2 personen
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de biefstukken in met 2 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en laat op kamertemperatuur komen.
  • 2 Pureer de ansjovisfilets, knoflook, peterselie en 1/3 van de bosui met circa 50 ml olijfolie tot een grove pasta. Zet apart.
  • 3 Kook de aardappels. Giet ze af en stamp er een puree van met de rest van de bosui en een scheutje olijfolie. Houd warm.
  • 4 Schaaf de komkommer in lange linten en meng er de wijnazijn, honing en zout en peper naar smaak door.
  • 5 Verhit een grillpan en rooster de biefstukken 2-3 minuten per kant. Bestrijk de biefstuk met de mosterd en serveer op warme borden. Verdeel de kruidenpasta en kappertjes erover.
  • 6 Serveer met de aardappelpuree en komkommersalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 38 gram